Magatartás


A Mozgásművészeti Stúdió vezetője és tanárai az itt folyó képzéseket minden szempontból komolyan veszik és ezt a hozzáállást szeretnék átadni a növendékeknek is. Az alábbiakban felsorolnánk néhány gyakorlati példát, tanácsot és kérést, amely a sokévi tapasztalat eredménye, és amelyeket érdemes szem előtt tartani a tanfolyamon résztvevőknek:

  • Kéjük, hogy indokolatlanul ne hiányozzon senki az órákról. Tudjuk, hogy néha nincs kedve a gyereknek /szülőnek összeszedni magát és eljönni, de lehetőleg ezt ne vezessük be, mert ha egyszer megengedjük, akkor hamar megtörténik másodszor és harmadszor is… és ez olyan üzenet a gyereknek, hogy ha valamit csinál, azt félgőzzel is lehet. Azt viszont már nem biztos, hogy felismeri, hogy az eredmény is csak fél-eredmény.

  • Lehetőleg ne késsünk az órákról, mert ha úgy esik be a gyerek a terembe, hogy közben már elindult egy folyamat és ő azt érzi, hogy kimaradt valamiből az az egész órai munkáját befolyásolja. Adjuk meg a lehetőséget, hogy a gyerek ráhangolódjon az órára még az öltözőben, nyugodt körülmények között.

  • A felszerelés és az öltözet mindig legyen teljes: gyakorló cipő, harisnya, dressz, konty. Természetesen vannak helyzetek, amikor ez valami miatt nem megoldható és ez teljesen érthető, de többnyire próbáljunk eleget tenni a fenti kérésnek. Ha a gyermek azt látja, hogy a szülő ezt komolyan veszi, ő is követni fogja ezt a példát. Már ezzel előkészítjük a minél fegyelmezettebb órai munkát.

  • Még óra előtt látogassuk meg a mosdót! Óra alatt a tanár nem tud kimenni a gyerekkel, mert a többi növendéket nem hagyhatja magára. Ráadásul, ha egy elkezdi, a többi is kedvet kap és szétesik az egész óra.

  • Magatartási problémák:
    Mivel a balett és bármilyen stílusú tánc gyakorlatainak elsajátítása rengeteg figyelmet és koncentrációt igényel, ezért nem biztos, hogy minden gyereknek ez a legmegfelelőbb mozgásforma. Vannak olyanok, akiknek a személyiségéhez, habitusához egy sokkal aktívabb mozgás illik, amelyhez kevesebb koncentráció szükséges. Ezzel alapvetően nincs is semmi gond. A probléma akkor áll elő, amikor a gyakorlatok pontos kivitelezéséhez nincs elég türelme a gyereknek és általában ilyenkor magatartásbeli gondok jelentkeznek. Ilyen esetekben először mindig megpróbáljuk pozitív megerősítésekkel, sikerélményekkel felébreszteni a növendék érdeklődését, azonban ha ez nem sikerül, akkor javasoljuk, hogy próbáljon ki másfajta mozgást. Sokszor megtörténik, hogy 1-2 év elteltével, kissé megkomolyodva ezek a gyerekek ismét visszatérnek a tánchoz és örömmel iratkoznak be tanfolyamainkra.

 

Aktuális
JELENTKEZÉS A 2021/2022-es tanévre
2021-07-28 / 15:30:12
Olvassa tovább...