Bemutatkozás


A Mozgásművészeti Stúdió vezetője Stubna Enikő:

1995-ben végeztem a Győri Balett Művészeti Szakközépiskolában. Ezután Budapesten folytattam a tanulmányaimat és táncpedagógusi végzettséget szereztem. Ez idő alatt igyekeztem minél több tánc stílussal megismerkedni, de rövid időn belül rátaláltam az úgynevezett Art Jazz technikára, amely minden szempontból a legközelebb állt hozzám, és ennek a tánc stílusnak a minél mélyebb és alaposabb elsajátítására szántam az elkövetkező pár évet.
Rengeteg hazai és külföldi (Ausztria, Kanada) képzésben vettem részt és közben angol nyelvtanári diplomát szereztem, de mindig is tudtam, hogy a HIVATÁSOM a tánchoz fog kötődni.

1998-ban döntöttem úgy, hogy a tanítás lesz az a terület, ahol kamatoztatni fogom tudásomat és tapasztalatomat. Azóta foglalkozom gyermekek mozgásművészeti képzésével.

Célom egy olyan oktatási környezet teremtése, melyben minden gyermek bátran "keresgélheti" önmagát, megismerheti határait, de ugyanakkor lehetőséget és biztatást kap azok átlépésére is, hiszen ha megismerik korlátaikat és megtanulják a korlátok átlépésének mechanizmusát, akkor képesek lesznek majd ezt a tapasztalatot az élet más területein is alkalmazni.


A hosszú évek tapasztalata és számos pedagógiai továbbképzés alapján egy olyan tananyagot állítottam össze, amely kezdetben a klasszikus balett alapjaival és annak mozgásrendszerével ismerteti meg a gyerekeket (3-8 éves korig), majd erre a klasszikus képzésre építkezünk, amikor áttérünk a modern és jazz tánc technikára (9-10 éves kortól). A képzés fő célja a harmonikus, letisztult mozgás elérése és egy olyan stabil alap, amely alkalmas arra, hogy a növendékek akár komolyabb táncművészeti terveiket is megvalósítsák, hiszen volt már olyan tanítvány, aki a Győri Balett művészeti szakközépiskolájában folytatta tanulmányait, és olyan is, aki a Táncművészeti Főiskolán végzett és jelenleg is táncosként dolgozik.

 

 

Aktuális
JELENTKEZÉS A 2021/2022-es tanévre
2021-07-28 / 15:30:12
Olvassa tovább...